|
TU MACIE JAKO TAKO PRZETŁUMACZONE
Słowacki goral jest królem! Trener Milan Jančuška jest pierwszym trenerem Tatr, którym udało się nam doprowadzić trofeów klub mistrza Polski, a po trzech latach największe sukcesy klub szybki powrót naszych sąsiadów północnej na szczyt. Nowy Targ jest na nogach i świętuje swoje 19-th mistrzostwo.
"Kiedy przyjechałem do Nowego Targu w 2007 r., więc znalazłem sytuacja była daleka od ideału", wraca do początku długiej drogi do tytułu Podhale Nowy Targ słowacki trener. "Zespół Przebudowa, konieczne było i neostávalo mi nic, tylko zakasać rękawy i rozpoczęcia prac. Zdecydowałem się postawić na odchovancov włączyć do klubu i drużyny młodych zawodników. W Polska w procesie, w którym trenerzy często nie są wprowadzane, ponieważ jest nie - jak my - praktyki pilotów zmieniła się po każdym niepowodzeniu. Powiedz mi tylko, że Podhale zostały zastąpione przez trzy sezony, pięciu trenerów.
Cierpliwość przynosi róże
Milan Jančuška znosił ze stanowiska o wiele dłużej niż jego poprzednicy, a jego powierzchnia klubu goral cierpliwość opłaciła się.
"Podoba mi się cierpliwość i zaufanie, jakim pokazał mi właściciel klubu, pan Wojas. Czasami jestem łyżwach po cienkim lodzie, ale podniesione ścieżki okazały się słuszne. Zespołu I miał czterech obcokrajowców, ale praktycznie cała reszta zespołu byli mieszkańcy Targu Nowe . dostał szansę teraz dwunastu młodych hokeistów, w tym siedemnaście młody człowiek z ogromnym talentem, który juniorów lanária w Salzburgu i MoDo, w pobliżu proces odbudowy zespołu hokej.sk Jančuška.
Dla słowackich fanów hokeja z drużyny są znane Podhale paszport estoński Dmitri Suur z rosyjskim (w tej roli w Nitra) i Marcin Kolusz (Poprad). Fajna usługa legionellozą przekazywania Exskaličan Ivivič Martin, którego znam Milan Jančuška vynachváliť: "Z Martin, jestem bardzo zadowolony. był liderem zespołu i zrobił naprawdę dobrą robotę. Nie tylko w obronie, ale także z punktu widzenia wsparcia ataku. Ponadto spełniają ważną rolę szefa zespołu i w szatni ".
Rewolucyjny Polski model
W Polska, wprowadziła bardzo nietypowy model, który nie ma odpowiednika w hokeja na świecie. Najwyższy konkurencji grać dziesięć zespołów, które odegrały w pierwszych dwóch rundach osiemnastu spotkaniach ligi, a następnie podzielić przez pierwsze sześć, a pozostałe cztery. zespołów Główny nadal w konstrukcji nośnej składającej się z ośmiu gier. model Revolučnosť było to, że zespoły, które walczą ze sobą lepiej, są one przenoszone do play-off wykorzystać zwycięstwa.
Biorąc pod uwagę system opisany jest bardzo ważne w początkowej fazie sezonu, w którym nie liczy się w Nowym Targu z trzech filarów. Zapala oprócz napastnika, który miał złamaną rękę i brakujących Milan Jančuškovi ukarany dwóch przedstawicieli Polska - Marcin Kolusz i Krystian Dziubinsky. Kary te zebrane przez przypadku po Puchar Świata kategorii-B w Gdańsku, gdzie zaplietli do walki z byłego gracza NHL Krzysztof Oliwa. Najgorszym wypadku uciekł z napastnika Kolusz, który został uderzony w twarz złamanego nosa, oczu gracza na kolejną ofensywę Krystian Dziubiňského kilka monoklonalnych kciukiem i ręcznie zdobione szyny gipsowej.
"Kolusz był nasz najlepszy napastnik i nie było to łatwe do zrobienia bez niego w początkowej części sezonu. W Nim mamy brakowało i Dziubinsky i stan zapalny. Tak jak mówiłem, Polska musi mieć na samym początku, bo inaczej nie dostaniesz się do wysokiej szóstki i ty po playoffs. Bierzemy udział w nadbudówce walczyli praktycznie do ostatniej rundy, "kontynuuje Jančuška.
ścieżka Cierniste na tytuł
"W playoffs, wchodzimy w trzecie miejsce i nie byliśmy daleko od ulubionego tytułu. To był nasz kolejny przeciwnik finale z Krakowa, który wygrał w pierwszej lidze, w pobliżu sytuacji słowackich sternika, który cieszył się po swoich podopiecznych właściwie Wild Ride o mistrzostwo kielich.
"Osiem minut przed końcem štvrtinále gramy z Jastrzębia 1:3. Stanu gry było 2-2. Było wiele, a więc mamy sezonu. Graliśmy na wolnym powietrzu, Poza tym, odszkodowania bonus za zwycięstwo, które przeniesione z nadbudówki. To był niesamowity mecz. W ciągu ośmiu minut, udało nam się zdobyć trzy bramki, a nawet zamknięte ocena Kolusz do pustej bramki, "uśmiecha się Jančuška.
"W półfinale, to znowu prowadzi 1-0 dzięki premii. Tychy zakończył się w organizmie, przed nami, to jest na drugim miejscu. Ta seria jest po raz kolejny niezwykle dramatyczne, siódmym i podejmując decyzję gra ich na lodzie. To był mecz pełen pasji, a nawet zawarte bitew i zarzuty. Tychach zaatakował mnie, tylko w tym I podobno wysłane na lodzie Dmitri Suur z zamiarem zranić przeciwnika. Po zakończył Hite jest jednym z graczy tych w szpitalu z wstrząs mózgu. nadávali mnie urzędników domu na linii bocznej i pasją są naprawdę wielkie . W pewnym momencie był nawet zmuszony do wycofania się zespołu z lodu. decydujący siódmy mecz ale ostatecznie wygrał 6:0 i znaleźliśmy się w finale. "
Samo uczestnictwo w finale za wielki sukces w Podhale Polska jest powszechnie oczekiwano, że tytuł się bez trudności, zakończenie suwerenne Krakowie.
"Do finału päťpercentnú dał nam szansę na sukces", mówi Jančuška. "Kraków był jednym z ulubionych, ale możemy liczyć na wielki kondycji fizycznej. Po zakończeniu podstawowego etapu i ćwiczyliśmy go do nas w playoffs stopniowo wypłat. Krakowie również wypadł z rytmu, bo sprawnego postępu poprzez Sosnowcu jedenásťdňovú break . Z premii przed rozpoczęciem serii prowadzą 1-0, ale niespodziewanie wygrali 4:3 i 5:4. To był wielki szok dla nich. W domu czeka na nas od stadionu i tysięcy ludzi, by otrzymać bilet! Ani do domu nagrodę nerodili łatwe, ale złapał bramkarz Krzysztof Zborowski idealny.
Dołączyć złożyć czapkę, jest do świętowania!
"Małe miasto, ale wielki klub, Podhale od kołyski po grób" to tylko fragment hymnu kibiców Nowe Targ, który mówi wszystko. Miasto jest pod urządzeniem Tatry hokej, i ten mecz i uroczystości-19 Championship.
"Obchody były bardzo emocjonalne i dosłownie nieograniczone! Placu i tłumy czekały na nas na obiad pana my predierali bus na długie minuty. Obchodzony do wczesnych godzin rannych, a inny - oficjalna - uroczystości fazy czeka nas" informuje, Jančuška Milan, który będzie zdobyć tytuł przypominać kapelusz i tradycyjnych złożyć, które wdrożył graczy Podhala do opanowania głowy zamiast tradycyjnych czapek.
Polska od importowanych emocje
Podczas gdy w kraju naszych północnych sąsiadów jest już dobojované, o playoffs są nadal blisko półfinału etapie.
"W ostatnich dniach miałem okazję śledzić słowacki ćwierćfinale, ale muszę powiedzieć, że pod względem emocji, bojowość i wdrażania w Polska była lepsza. Widzów i graczy, że tu mieszkają jeszcze bardziej. Meczu zawarte osobowych walki, bitwy, i emocje. Takie rzeczy do play-off do mnie i są z nami brakuje domu ", skarżył quinquagenarian trener. "Porównanie polskich i słowackich hokej jest rzeczywiście możliwe. W Polska, grać prostsze, bardziej uproszczone i agresywne. Powiedziałbym, że na naszej Lodowisko w Nowym Targu miałby żadnych trudności zespołu słowackiego. Takie było siódme miejsce w słowackiej Extraliga cool uhrali.
Wróć do domu?
Milan Jančuška uzyskanie ekspozycji w Koszycach Liptowski Mikulasz, Poprad, Martin, Reprezentacja Słowacji w ciągu dwudziestu lat i francuskim Clermont innego wielkiego doświadczenia. Jak będzie najbliższej przyszłości?
"Nasuwa się pytanie. Mam agenta, który działa na różne opcje na Podhalu wielki, ale chcę rozszerzyć swoje usługi. Praca z młodym zespołem jest atrakcyjna, z drugiej strony i pociągnął mnie do domu", on Jančuška Milan na hokej . com.
|